lør. maj 18th, 2024

Hvis du betegner dig selv som ung iværksætter, så har du nok hørt noget snak om erhvervskonti, og at det generelt er meget dyrt at få en erhvervskonto i Danmark. I denne artikel kommer vi ind på, hvorfor folk siger det, og hvordan man egentlig kan få en gratis erhvervskonto i Danmark – men ikke hos en dansk bank.

 

Oprettelsesgebyret kan være meget højt

Når man søger på erhvervskonto priser på nettet, så bliver man oftest mødt at “ekstremt” høje oprettelsesgebyrer. Sidder man der foran skærmen som ung iværksætter, så kan det godt virke skræmmende, når man ser, at det koster op til 5000 kroner at oprette en konto i en dansk bank. Derudover kan man se frem til at betale et månedligt abonnement for at få lov til at bruge den.

 

De 5000 kroner i oprettelse er hos den dyreste bank i Danmark, og billedet er lidt mere nuanceret end det. Oprettelsen starter typisk på et par tusind kroner i de billigste banker. Èn enkelt bank i Danmark er også begyndt at give gratis oprettelse, og der skal man så binde sig i 1 år. Oprettelsen er gratis, men man kommer selvfølgelig til at betale et månedligt gebyr på et par hundrede kroner. Sammenlagt er det billigere at betale oprettelse og et lavere månedligt gebyr.

 

Man betaler for oprettelsen en enkelt gang, og så bliver det jo mindre om måneden, jo længere man har den pågældende konto. De fleste opretter en konto og er kunde i samme bank i mange år. Problemet er bare, at det oftest er iværksættere, der “klager” over gebyrerne. De har ikke så mange penge på kontoen lige nu, og de skal virkelig bruge pengene til andre ting end til at betale gebyrer med. Visse iværksættere er heldige og har realkreditlån eller lignende hos en bank, og så er banken mere tilbøjelig til at tilbyde en god pris på en erhvervskonto hos selvsamme bank. Dette omfatter dog de færreste, der ønsker at få en erhvervskonto.

 

Mange kigger efter alternative løsninger

Det er svært at drive virksomhed uden en bankkonto i dag. Man skal nemlig have en konto for at modtage betalinger, og så er der også et krav om at alle selskaber har en NemKonto. Det er muligt at drive virksomhed uden en erhvervskonto i et stykke tid, men så bliver man nødt til at finde en løsning.

 

For nogle har løsningen været at få en gratis erhvervskonto i udlandet. Der findes nemlig banker, hvor du kan oprette en gratis konto til din danske virksomhed. Du skal heller ikke betale noget hver måned, da der ikke er et påkrævet abonnement. Ønsker du at opgradere din konto, så kan du selvfølgelig også få lov til at betale for kontoen. Der er en række fordele og ulemper ved at søge efter udenlandske muligheder. Den største fordel er, at du sparer en masse penge her og nu. Ulempen er at du skal igennem et par et skridt for at få din udenlandske konto som din NemKonto.