lør. maj 18th, 2024

Eftersom kryptovalutaer er blevet mere populære i Danmark, så er flere danskere selvfølgelig også begyndt at handle med dem. Dette har så medført, at mange danskere også har tjent en del penge på fænomenet. Mange har også tabt penge, men det er uden for denne artikels omfang og vil måske blive diskuteret i en anden artikel her på siden.

En realiseret fortjeneste på en bitcoin børs kan man dog ikke bruge til særlig meget, hvis man ikke ønsker at geninvestere pengene, hvorfor mange prøver at trække pengene ud til deres danske bankkonto. Problemet er bare, at mange banker simpelthen ikke tillader udbetalinger til deres konti. Nogle banker tillader ikke engang indbetalinger til forskellige bitcoin børser.

Hvis din bank ikke tillader, at du overfører penge til en børs, så bør du oprette en bankkonto hos den bedste bitcoin bank. Der findes en række forskellige – og det er kun godt for dig. Vælger en af bankerne ikke længere at understøtte betalinger til børser, så kan du blot skifte til en anden. En anden god ting er selvfølgelig også, at du ikke behøver at lukke en gammel bankkonto, når du opretter en konto i en anden bank. Du skifter derfor ikke bank, du opretter blot en ekstra konto et andet sted.

Det er primært de danske banker, der er meget skeptiske, når det kommer til kryptovalutaer. Der er mange begrundelser. Fælles for mange af dem er selvfølgelig, at de ikke er bakket op af gode argumenter. Gode banker til bitcoin kan derfor også være udenlandske banker, der efter vores erfaring er mindre kritiske overfor bitcoin og de mange andre kryptovalutaer.

Som du nok allerede har bemærket, så tillader visse banker at man overfører penge til børser, men ikke at man modtager penge fra børser. Nogle tillader ingen af delene. Er man heldig, så tillader de begge dele. Er du i tvivl, så kan du prøve at overføre penge begge veje for at se, om det bliver blokeret. Nogle kunder modtager først et brev på et senere tidspunkt, hvor de bliver bedt om ikke at gøre det igen. Det kan derfor være, at du får én “chance” hos din nuværende bank.

Bitcoin er i sig selv ikke ulovlig, og det bliver ikke primært brugt til ulovlige formål. Alligevel prøver bankerne at blokere transaktioner, der er relateret til aktivitet relateret til bitcoin. Det er selvfølgelig et krav, at bankerne kan dokumentere, hvor pengene kommer fra. Har du dog handlet på en børs, hvor du har verificeret din konto med paskopi og det hele, så bør det i princippet ikke være et problem. I praksis er det dog et problem, og det bliver sandsynligvis kun større i fremtiden. Det bliver spændende at se, hvordan det udvikler sig, da mange flere kommer til at handle med kryptovalutaer i fremtiden.