man. jul 15th, 2024
aerial photography houses

En ægte dansk løsning på AppSource 

 

Dynamics Property er en virksomhed med bopæl i Århus, har som den første danske virksomhed publiceret en løsning til ejendomsadministration på AppSource til Ejendomsadministration på Business Central – det tidligere Microsoft Dynamics NAV.

Systemet fungerer således på Dynamics 365 (D365) platformen og er således en ægte Software As A service løsning (SaaS). 

 

Mange fordele 

 

Fordelene er mange. For det første forestår Microsoft driften af installationen. Da en løsning leveret via AppSource også opdateret via AppSource, forbliver løsningen altid opdateret. 

Det er muligt at levere en løsning håndbåret, men opdateringerne skal også håndbæres og sandsynligheden for fejl er derfor langt højere.

Når leveret i AppSource bliver brugeren notificeret om en kommende opdatering, der så skubbes direkte ud til installationen når en bruger med de nødvendige rettigheder beder om det.  

Kodekravene for at en løsning til ejendomsadministration publiceres på AppSource er høje og borger for en vis kvalitet.

I gamle dage kunne økonomistyringssystemet kun køre på Windows maskiner, i dag kører det i princippet på alle platforme, da det afvikles igennem en browser.

Visse skærmbilleder, kræver dog en opløsning hvorfor det ikke giver mening af afvikle dem på mobiltelefoner, hvilket i særdeleshed gælder for kladder.

 

Hosting er en del af abonnementet

  

Via sin licens betaler man for Hosting, dvs. man får reelt Microsoft som Hosting-partner, der forestår driften af sin Business Central installation. 

Det giver stor driftssikkerhed. Microsoft sørger også for at der tages backup af løsningen løbende. Men SQL-serveren er gemt, så præmissen er en anden. Man kan få leveret en SQL-back-up men det er en særbestilling. 

 

Integrationer bygger Standard APU’er Integrationer 

  

Det bliver aldrig let at lave integrationer, da det kræver et detaljeret kendskab til hvordan begge applikationer, der skal kommunikere sammen. Det er et spørgsmål om ansvarsområder. Applikationer på D365 platformen deler ”credentials” og derfor bortfalder et traditionelt komplicerende element. ”Power Automate” er tænkt som et tværgående scripting sprog, men det bliver alligevel aldrig helt let at lave integrationer. 

Men det bliver i sagens natur altid nogen let opgave at bygge integrationer, da fejlscenarier skal håndteres. 

 

Nøglen er den rigtige forrretnigslogik

 

Forretningslogikken er på plads til at understøtte ejendomsadministrationens værdikæde. Det er både let at oprette data via rapidstart og udføre selve ejendomsadministrationen. 

Attributter er specialfelter som brugeren kan oprette. Specialfelterne kan anvendes til rumme data som det ellers ikke ville muligt at indgive i systemet, er der f.eks. brug for feltet ”lovpligtigt afløb” til boligsikringen, er feltet der ikke. Men det oprettes af brugeren. 

 

Opkrævninger, Reguleringer af lejen, Nets, Påkrav og forbrugsregnskaber er ligeledes en del af den opfattende funktionalitetspakke. 

 

Interesseret?

Hvis en fremtidssikret løsning til ejendomsadministration har interesse, kan yderligere information fås ved henvendelse til Dynamics Property.