lør. jun 22nd, 2024

Flere medier rapporterer, at danske unge investerer som aldrig før. Det bekræftes af statistikker fra børserne, der viser, at der er blevet handlet aktier som aldrig før. Kigger man også på andre kategorier, som eksempelvis kryptovalutaer, så gør det samme sig nok gældende. Kryptovalutaer har haft en meget stor stigning i 2021, og det kommer derfor ikke bag på nogen, at der foregår meget handel.

 

Man kan diskutere, hvad der driver denne investeringslyst. Det er et godt spørgsmål, og det er svært at svare på med sikkerhed. Mange mener, at det skyldes de negative renter i Danmark. Disse er cirka på -0,6 procent. Hvis man skulle lave udregningen, så betyder det, at hvis du har 200.000 kroner stående på en konto, vil du skulle betale 1200 kroner om året i negative renter. Det er 1200 kroner for meget, hvis du spørger de fleste danskere. Pengene skal ikke ligge på kontoen, de kan ikke ligge under sengen, derfor investerer folk. Det er også blevet meget nemmere at investere i 2021. Det er selvfølgelig klart, at det ikke er i alle banker, hvor du betaler negative renter fra første kroner stående på kontoen. De fleste banker har en øvre grænse på 100.000 kroner – så det vil give 600 kroner om året i negativ rente i stedet for 1200 kroner. Princippet er dog det samme.

Dette kan man investere i (2021)

Der er rigtig mange ting, man kan investere i. Hvad du bør eller skal investere i, afhænger af din risikovillighed og tidshorisont. Vi kommer ind på, hvilke muligheder du har for investering i 2021. Det er vigtigt at bemærke, at du bør undersøge alle aktier, investeringsmuligheder, mm. inden du foretager din investering. Vi kommer ikke med specifikke anbefalinger.

Aktier

Aktier er stadigvæk populære, og det er meget nemt at komme i gang med at handle aktier. De danske platforme, Nordnet og Saxo, er meget populære og fungerer ekstremt godt. Det er altid bedst at handle på en af disse (eller begge) platforme frem for igennem din egen bank. Din egen bank har sandsynligvis meget højere gebyrer end de to nævnte platforme. Der er forskellige typer af aktier, du kan investere i, men hvis du er nybegynder, er det nok nemmest med indeksfonde.

Kryptovaluta

Kryptovalutaer er hot lige nu, og det kan være interessant for dig at kigge på. Der findes tusindvis af kryptovalutaer, så du bør ikke kun begrænse dig til Bitcoin. I løbet af de seneste par år, er det blevet meget nemmere at købe Bitcoins i Danmark, fortæller MyCrypto.dk – den danske hjemmeside om digitalevalutaer, kryptovalutaer og Bitcoin. Platformene har investeret meget i at gøre det så nemt for dig som muligt. Det behøver heller ikke at betyde meget høje gebyrer, fordi der er konkurrence på markedet (hvis du handler på udenlandske børser).