lør. jun 22nd, 2024

Som veganer eller som én der spiser overvejende vegansk, bør man være opmærksom på at få dækket sine ernæringsmæssige behov, da mange af de traditionelle kilder til eksempelvis jern skal udskiftes med andre typer af madvarer.

 

Vi ved allesammen godt, at det er vigtigt, at vi får alle de vitaminer og mineraler, som vi har brug for, hvilket sikrer, at vi har det godt og ikke mangler noget. Du finder vitaminer Danmarks billigste her, men ellers – hvordan er det nu lige med fiskeolien? Findes der et vegansk alternativ til den?

CBD-olie eller cannabidiol-olie: veganerens svar på fiskeolie?

Svaret er, at det ER muligt at finde et vegansk alternativ til fiskeolie. Og det er det, fordi man har udviklet en CBD-olie eller cannabidiol-olie, hvor den vitale omega-3-fedtsyre fra fiskeolien er blevet tilsat.

 

Køb CBD dråber og kapsler på tilbud.

 

Oven i det indeholder CBD-olien nogle egenskaber, som minder om dem, man finder i fiskeolien. Blandt andet at den kan hjælpe mod maveproblemer.

 

Det betyder, at man som veganer kan købe et produkt, der kan gøre det ud for at være et alternativ til fiskeolien uden at gå på kompromis med valget om at undgå produkter, der er udvundet fra dyr.

Mere end blot en vegansk form for fiskeolie

CBD-olie må dog siges at være mere end blot veganerens svar på en fiskepille.

 

Olien har nemlig generelt en beroligende effekt på krop og sind og bliver blandt andet brugt til at lindre angst og afhjælpe stress, ligesom kræftpatienter har fundet lindring gennem olien på stadier, hvor ingen anden medicin har virket.

 

Der findes imidlertid mange forskellige former for CBD-dråber, hvorfor valget om at udskifte fiskepillen med et olieprodukt fra hampplanten bør ledsages af en grundig undersøgelse af lige præcis det produkt, man har udset sig.

Hvorfor er omega-3 så vigtigt?

Omega-3 er livsnødvendige fedtsyrer, som skal tilføres gennem ens kost, da kroppen ikke selv er i stand til at danne dem.

 

Fedtsyrerne hjælper mod en masse forskellige sygdomme. Blandt andet kræft, åreforkalkning, depression og demens for bare at nævne nogle få.

 

Kroppen har brug for omega-3 svarende til, at vi spiser fisk 2 gange om ugen. I kosttilskud svarer det til, at man indtager mellem 600 og 1000 milligram omega-3.

 

Det er altså ikke til at komme udenom: vi har alle brug for omega-3. Om vi så er altædende eller helst kun spiser plantebaseret.