lør. maj 18th, 2024

Selvom den danske økonomi har været på en historisk nedtur under Coronakrisen, skal den almindelig dansker ikke være så bekymret. Eksperter forventer nemlig, at den danske økonomi er tilbage på det rette spor hen mod slutningen af 2021. Er du en af de danskere, som dog godt kan mærke de økonomiske konsekvenser af krisen, så kan du læse mere om dine lånemuligheder her.

Hvor meget faldt BNP under Coronakrisen?

Danmarks Statistik peger på, at Danmarks BNP faldt med 3,7 procent i 2020. Sammenligninger man tallene historisk, så er det kun i 2009, hvor finanskrisen ramte, at den danske økonomi har været på en sådan nedtur. Under finanskrisen skrumpede den danske økonomi med 4,9 procent i 2009.

Kigger man på tallene, så kan det ikke afvises, at Danmark står midt i en økonomisk krise, som bør tage flere år at komme sig ovenpå. Mange økonomer er dog positive, og flere spår, at der er en lys fremtid for Danmarks BNP.

Hvorfor er fremtiden for dansk økonomi god?

Hvordan hænger det sammen, at vi danskere kan ånde lettet op? Først og fremmest, så spåede Nationalbanken, at BNP ville falde helt op mod 10 procent, da krisen startede. Nedlukningen ramte også Danmark hårdt, men fremgangen, da landet åbnede igen, var ikke til at tage fejl af.

Forbruges steg ved genåbningen, og danskerne vil gerne købe både boliger, tøj og mad. Det betyder også, at mange virksomheder ikke er gået konkurs, som man først antog. Ej bliver folk heller ikke arbejdsløse i det omfang, men frygtede.

Det er tydeligt, at den økonomiske krise har sit højdepunkt under nedlukningen sidste forår. Men resten af 2020 var der altså økonomisk vækst. Eksperterne forventer, at forbruges stiger, når Danmark atter åbner op efter den anden nedlukning. Derfor er dansk økonomi ikke påvirket så slemt som frygtet af Corona.