tirs. apr 30th, 2024

Køb af aktier er blevet en populær måde for private danskere at investere deres egne penge. Det er nemt, enkelt og kan i alt sammen gøres online på din PC eller smartphone. Med blot en lille portion penge, kan du læne dig tilbage og se dem vokse sig større. Dog er det alligevel nødvendigt at købe aktier med store overvejelser. Bliv guidet til fornuftige køb af aktier via https://aktieskole.com/kob-aktier/. Her kan du få hjælp til alt indenfor investering i Aktier og blive hjulpet godt igennem fra start til slut.

Aktiekøb er slet ikke så kompliceret

Går du med tanker om at skulle investere dine penge i aktier, men syntes det virker en smule uoverskueligt og kompliceret? Så mist ikke modet, det er nemlig meget nemmere end det måske skulle syne. Det første du skal gøre, er at finde en handelsplatform der tilbyder køb af aktier. Derefter opretter du en konto, indsætter det beløb du ønsker at investere og nu er du allerede klar til at udvælge dine helt egne aktier. Valget af aktier bør være velovervejet og det er en god idé at starte med virksomheder som du i forvejen har et godt kendskab til, så du ved hvad du investerer i.

Derfor skal du investere dine penge

Der er flere gode grunde til at investere sine penge på egen hånd. Frem for at du har et stillestående beløb på din bankkonto, der kun opbygger negative renter og bliver mindre og mindre værd med tiden, så kan du få dine penge til at vokse. Ved investeringer gør du aktivt noget for at få et øget udbytte og en eventuel opsparing kan hurtigt blive endnu større. Med det rette aktiekøb, lader du pengene arbejde for sig selv, mere eller mindre uden at skulle røre en finger. Den helt store fordel ved at investere sine egne penge på egen hånd er, at du får glæde af hele udbyttet selv. Der er altså ingen gebyrer og ingen mellemled der skal have en bid af kagen.

Kig godt efter udbytteaktier

Udbytteaktier er aktier hvis virksomheder deler deres eventuelle overskud med deres investorer. Investoren er blandt andet dig, som har købt en andel af virksomheden igennem en aktie. Her vil du løbende kunne sælge dine aktier og på denne måde tjene penge hvis virksomheden har et overskud. Derefter har du muligheden for at trække pengene ud til dig selv, eller vælge at investere i nye aktier og potentielt kunne få pengene til at vokse endnu mere.

Husk at indberette din fortjeneste til SKAT

Det er sådan, med alt hvad du tjener, at det skal indberettes af SKAT. Det gælder også hvis du sælger dine aktier med profit. Her skal du betale SKAT af hele beløbet. De første 56.500 kroner skal betales med 27% i SKAT, mens der for alle beløb derover opkræves 48% i SKAT. Dog er der muligheden for at spare lidt ekstra penge sammen af et eventuelt overskud, ved at oprette en aktiesparekonto.