man. jul 15th, 2024

Markedet for eksklusive sneakers er enormt og præget af et utal af entusiaster. Dette forstår man især godt når man tager et nærmere kig, på nogle af de gode historier som ligger bagved de stilfyldte produkter.

F.eks. sørgede Michael Jordan for at skabe historie, tilbage i 1989 da han lavede det ikoniske ”the shot”. Dette skud blev udført i sidste sekund imod Cleveland Cavaliers og endte med at han vandt kampen sammen med sit hold Chicago Bulls. Dette enestående øjeblik er set millioner af gange og klippet kan findes på Youtube, hvor alle går fuldstændig amok over det vanvittige skud. Alt dette gjorde han iført de genkendelige Jordan 4 sneakers.

Det er svært ikke at være fan eller i det mindste bare anerkende Michael Jordans superstjerne evner i hans storhedstid. Selvom folk ikke kan udføre de samme atletiske vidundere som Jordan selv, så kan de hylde hans præstationer ved at iklæde sig hans tidsløse sneakers.

Jordan 4 – Det unikke design

Man kan spørge sig selv hvordan man på nogen måde kunne toppe de foregående Jordan 3, som var en overdådig succes. Jordan 4 blev designet i en mid-cut silhuet og havde en overdel af mesh og ruskind. Der blev lagt mere fokus på performance og et letvægtsmateriale blev introduceret på skoen. Derudover blev Jordan 4 også produceret med vinger som en helt ny design tilføjelse.

Den i dag ikoniske klassiker har en plads i alle sneaker entusiasters samling. Hvis du endnu mangler et par, kan du med fordel finde et stort udvalg af Jordan 4 modellerne inde på Streetwear Evolution. De har altid garanti for 100% ægte varer og står klar med markedets bedste priser.

Jordan 4 designet blev vist i utrolig mange mindeværdige scenarier udover ”the shot”. F.eks. i filmen ”Do the Right Thing” fra 1989 hvor karakteren Buggin’ Out er iført de ikoniske sko. Derudover har der også været ekstremt eksklusive collabs med Eminem, Travis Scott, KAWS og Drake i nyere versioner af skoen. Disse bliver i dag til beløb der går helt op til 300.000+ kroner.

En historie der fortsætter

Til trods for deres oprindelige lancering i 1989, kom Jordan 4 modellerne ikke på markedet igen før 1999. Selv med over 30 signatur modeller i Jordan sneaker linjen, så lander Jordan 4 stadig indenfor mange entusiasters top 5 sneakers.

Mens mange sneaker modellers levetid er baseret på korte øjeblikke af hype, så lever historien bag Jordan 4 videre for evigt. De repræsenterer en fantastisk kombination af sport, marketing og pop kultur som er umulig at genskabe. Det som startede med ”the shot” lever videre i dag gennem en sko med et utal af minder bag sig.