lør. jun 22nd, 2024

Gul kalkmaling giver dig en dejlig varm følelse af at have taget et lille stykke af solen med ind i dit hjem. Gul kalkmaling kommer i mange forskellige nuancer; fra en sart kølig pastel gul som vil åbne dit hjem op og give det en masse lys; til en dyb og mørk brændt karrygul farve kalkmaling, som vil give dit hjem en omsluttende og hyggelig fornemmelse. Boligtrends i dag læner sig mod varme og jordagtige toner; varme og trøstende nuancer, samt klare farver. De mættede nuancer redefinerer hvordan et hjem skal føles: varmt, hyggeligt og sikkert. Sammen med tapeter og mønstre som leder tankerne hen på de glade 70’ere, har orange atter fundet vej ind i danske boligentusiasters hjerter. Følelsen af frihed og individualitet, fred, kærlighed og harmoni.

Vi har samlet alle vores gule farver kalkmaling på denne side, så kig dig omkring og bliv inspireret. 

Kalkmaling i Gul

Når en gul maling eller kalkmaling indeholder okker-farvede toner vil den fremstå som en smule beskidt i det. Humble Yellow er for eksempel en sart gul kalkmaling, der med sine grønne undertoner skaber et jordnært og blødt look. Kalkmaling i pastelgul skaber en smuk og varm atmosfære. Kornaks er en smuk pastel gul kalkmaling som vil give dig en følelse af at du har lukket solen ind, hele dagen.

Gul maling fås i et væld af forskellige nuancer: Den helt lyse og mest iøjnefaldende solgule farve skaber lys, men kan hurtigt virke meget kraftig. 

Lysegul Kalkmaling

Pastel gul eller lysegul kalkmaling er til dig som ønsker et lille stykke af solen i dit hjem. Er du på udkig efter en lys og sart gul kalkmaling er Coconut Milk et oplagt valg. Dens sarte gule undertoner skaber en smuk underspillet varme, uden at den tager overhånd eller larmer for meget.  En varm gul farve med røde undertoner minder meget om en lækker sandfarvet kalkmaling som vil binde de naturlige træsorter som du finder i dit hjem, sammen og skabe et smukt og roligt helhedsindtryk. 

Kalkmaling i brændte farver

Orange kalkmaling skaber et helt særligt varmt og retro-agtigt look. Med farven Rakle leder du tankerne hen på en smuk solnedgang – dit hjem vil emme af ro og harmoni, samtidig med at det skaber en helt særlig varme og glæde. En mørk gul farve er blødere for øjnene end en klar gul farve. En dæmpet karrygul maling skaber derimod varme og hygge. Et af tidens musthaves i moderne boligindretning er en varm sennepsgul væg. Farven skaber en lækker varm aura, uden at virke for kraftig. Karrygul og sennepsgul kan kombineres med både mørke og lyse farver; Dens varme undertone gør den utrolig smuk sammen med kolde grå nuancer, taupe, lertoner og kridhvid.

Mal en væg med gul kalkmaling

En lækker varm gul kalkmaling vil uden tvivl skabe glæde og varme i hjemmet. Gul antikk er en smuk gul-orange kalkmaling som passer perfekt ind i den nordiske indretningsstil. Refined Yellow er en varm gylden-brun kalkmaling, som i det varme aftenlys vil opleves som næsten rødlig. Som du nok kan læse dig frem til, er gul en mangefacetteret farve, så når du skal vælge gul kalkmaling til væggen er det væsentligt at du tager det naturlige lysindfald i betragtning, da dette vil fremhæve de enten varme- eller kolde undertoner. Anvender du en frisk citrongul farve, friskes hele rummet op. Når du indretter med gul vægmaling, er det vigtigt at du husker at holde fokus på kontrasterne. Sammensætter du den gule farve med neutrale brune toner skaber du et mere afdæmpet udtryk. En bleg gul kan kombineres med næsten alle farver, blandt andet rosa, blå, turkis, magenta og lilla.